ΟΑΕΔ – GOOGLE επιμορφώνουν στην ψηφιακή οικονομία 4.000 νέους επίδοξους επιχειρηματίες (video)

Πάνω από 11.000 άνεργοι υπέβαλλαν αίτηση για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ – GOOGLE που αφορά 4.000 θέσεις εργασίας. Από αυτές οι 3.000 είναι για νέους 18-29 ετών και 1.000 για άνεργους 30-45 ετών.

Η συνεργασία ΟΑΕΔ – GOOGLE πάει πολύ καλά είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Σπύρος Πρωτοψάλτης.

  • Η νέα αυτή δράση εστιάζει στην ψηφιακή οικονομία και στην δημιουργία βιώσιμων νεοφυών επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή.

Στόχος είναι να εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας, όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, μέσω δωρεάν εξ αποστάσεως κατάρτιση διάρκειας 35 ωρών, ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία.

Καλύπτονται θέματα όπως δημιουργία ταυτότητας της επιχείρησης, διαχείριση της αγοράς, εδραίωση της επιχείρησης στο διαδίκτυο, προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google.

Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, θα έχουν τη δυνατότητα αίτησης για το νέο πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.

  • Στόχος της 12μηνης δράσης θα είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 4.000 ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων και το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων θα ανέρχεται σε 14.800 ευρώ.

Επίσης σήμερα το μεσημέρι ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης στο υπολογιστικό νέφος σε συνεργασία ΟΑΕΔ – Amazon Web Services (AWS) για 1.000 ανέργους.

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «AWS Cloud Practitioner Essentials» θα λήξει την Κυριακή 17 Οκτωβρίου και ώρα 23:59.

Μεγάλη πρόκληση είναι να συνδεθεί η πανεπιστημιακή γνώση με τις ανάγκες και την ζήτηση της αγοράς εργασίας είπε στο σταθμό μας η Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης Πέγκυ Αντωνάκου. Αυτά τα προγράμματα είναι μια γέφυρα προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε.

Τους τελευταίους 18 μήνες έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από 30.000 ανθρώπους, είτε ιδιώτες είτε μικρές επιχειρήσεις, πάνω στις ψηφιακές δεξιότητες, ανέφερε. Ζούμε πλέον σε μια ψηφιακή οικονομία, μια παγκόσμια οικονομία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος