ΟΑΕΔ: Εγκαίνια των εργαστηρίων αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής σήμερα στο ΕΠΑΣ και στο νέο ΙΕΚ στη Χαλκίδα

Εγκαινιάζονται σήμερα, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 15:00, τα εργαστήρια αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ και μαγειρικής του νέου ΙΕΚ του ΟΑΕΔ στη Χαλκίδα και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους για πρώτη φορά με την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 οι ειδικότητες αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής τέχνης-αρχιμάγειρας (chef) αντίστοιχα, παρουσία του διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το εργαστήριο και η ειδικότητα αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής είχαν ανακοινωθεί τον Οκτώβριο του 2019, κατά τη διάρκεια συνάντησης του διοικητή με τον πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Εύβοιας Γιάννη Παπαθανασίου, κατόπιν της υποβολής σχετικού αιτήματος, ενώ η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το σωματείο που παρείχε υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής των δύο εργαστηρίων με τους βοηθητικούς τους χώρους ανήλθε σε 103.255 ευρώ και καλύφθηκε από πόρους του Οργανισμού.

Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αναβάθμισης της ΕΠΑΣ Μαθητείας Χαλκίδας και περιλαμβάνει μία σειρά από οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις στο κτίριο 2 του σχολικού συγκροτήματος.

Ενοποιήθηκαν επιμέρους χώροι και πλέον τα εργαστήρια είναι σύγχρονα και πλήρως λειτουργικά για τις νέες ειδικότητες που θα υποστηρίξουν.

Συνολικά, στην ΕΠΑΣ Χαλκίδας εκπαιδεύονται 190 μαθητές, λειτουργούν οκτώ σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας και συγκεκριμένα: Τεχνιτών Μηχανοσυνθετών Αεροσκαφών, Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής, Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων, Κομμωτικής Τέχνης, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, Εγκαταστατών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Έργων, Τεχνιτών Ναυπηγικής Βιομηχανίας και Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας.

Στο νέο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Χαλκίδας κατά το σχολικό έτος 2021-2022 αναμένεται να καταρτιστούν 54 σπουδαστές σε τρεις σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας και συγκεκριμένα: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (chef), Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος