Ποσοστό ενίσχυσης έως 75% και σημαντικές φοροαπαλλαγές προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Ήδη, οι στρατηγικές επενδύσεις στην ενέργεια, στον τουρισμό και στις νέες τεχνολογίες ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ όπως λέει στον Άκη Αθανασόπουλο ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση ο στόχος του νέου αναπτυξιακού είναι η ενίσχυση των περιφερειών με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.
Στο ερώτημα, πώς επιτυγχάνεται η σύγκλιση των Περιφερειών μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρει ότι «έχουμε περιφέρειες της πατρίδας μας όπως Νότιο Αιγαίο που έχουν υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα με ενίσχυση για μεγάλες επιχειρήσεις 40% ενώ μια άλλη Περιφέρεια, όπως το Βόρειο Αιγαίο έχει για τις μεγάλες επιχειρήσεις 55%. Το ίδιο συμβαίνει και για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Το Νότιο Αιγαίο 60% και το Βόρειο Αιγαίο 75%».
Ο κ. Παπαθανάση σημειώνει επίσης ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές και ξένους οίκους να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Έχουμε πάνω από 4 δισ. ευρώ επενδύσεις. Δεχόμαστε επενδύσεις σε τουρισμό και ενέργεια. Έχουμε και πρωταθλητές της τεχνολογίας που έρχονται στην πατρίδα μας. Η Microsoft ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στις στρατηγικές επενδύσεις η αδειοδότησή της και έχουμε κι άλλες τέτοιες επενδύσεις».
Ως προς τα βασικά εργαλεία στήριξης που προβλέπει ο Αναπτυξιακός Νόμος, ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης υπογραμμίζει ότι ο αναπτυξιακός νόμος έχει και επιχορηγήσεις και φορολογική απαλλαγή. «Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα επιχειρηματικό σχέδιο 1 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας θα ενισχυθεί με 60% αν είναι σε περιοχή που προβλέπεται αυτό το ποσοστό, θα λάβει 600.000 ευρώ από αναπτυξιακό και πρέπει με ίδια κεφάλαια ή με δανεισμό να καλύψει τα υπόλοιπα 400.000 ευρώ. Έχουμε δημιουργήσει με Αναπτυξιακή τράπεζα ένα εγγυοδοτικό εργαλείο που το κράτος εγγυάται το 80% του δανείου».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος