Μηδενικά τα ενοίκια και τον Ιούνιο για τις κλειστές επιχειρήσεις λόγω covid19

Μηδενικά ενοίκια για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές και τον Ιούνιο, αλλά και για αυτές που θα ανοίξουν τελευταίες εντός του μήνα, όπως για παράδειγμα τα γυμναστήρια, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Για τις αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν κουρεμένα έως 100% ενοίκια έχει αποφασιστεί να εφαρμοστεί τόσο για τον Απρίλιο όσο και για τον Μάιο το μοντέλο της «προκαταβολής».

Δηλαδή, πρώτα να καταβληθούν οι αποζημιώσεις από το κράτος για τα μειωμένα ενοίκια και μετά να υποβληθούν στην ΑΑΔΕ οι γνωστές δηλώσεις Covid.

Η ΠΟΜΙΔΑ έστειλε άλλη μια επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον διοικητή της ΑΑΔΕ και ζητά να δημοσιευτούν άμεσα οι ΚΑΔ για τα μηδενικά ενοίκια του Μαΐου και να καταβληθεί η προκαταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες για μειώσεις ενοικίων των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2021.

Επίσης ζητάει να ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμούσες διορθώσεις λαθών, πληρωμές και συμψηφισμοί αποζημιώσεων των εκμισθωτών, ακόμη και με δόσεις ρυθμισμένων οφειλών και να ανοίξει εν συνεχεία η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για αρχικές δηλώσεις και διορθώσεις όλης της περιόδου Μαρτίου 2020 έως και Μαρτίου 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος