Μειωμένα ενοίκια: Ειδοποιήσεις για τις διορθώσεις των δηλώσεων

Ευκαιρία να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις που υπέβαλαν για τα μειωμένα ενοίκια του 2020 λόγω Covid-19, έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Εφόσον ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, θα λάβουν ηλεκτρονική ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ.

Μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, η ΑΑΔΕ δίνει στους ιδιοκτήτες ακινήτων τελευταία ευκαιρία να διορθώσουν λάθη στις δηλώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια του 2020. Πρόκειται για δηλώσεις που είχαν απορριφθεί λόγω παραλείψεων ή λαθών και τώρα δίνεται η δυνατότητα να τροποποιηθούν, ώστε οι ιδιοκτήτες να αποζημιωθούν αναδρομικά.

Άνοιξε η πλατφόρμα για όσους δεν είχαν κάνει δήλωση Covid για Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2020, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για διορθώσεις Covid Μαρτίου – Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, εφόσον υπάρχει συμφωνία μίσθωσης που έχει λυθεί μέχρι τις 12 Ιουνίου 2020, αλλά δεν έχει δηλωθεί, ο εκμισθωτής υποχρεούται να το πράξει μέχρι τις 12 Απριλίου, διαφορετικά η συμφωνία θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

Την προσεχή εβδομάδα ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια του Ιανουαρίου 2021.

Τις επόμενες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση σε έως 100 δόσεις των οφειλών προς τους δήμους, οι οποίες δημιουργήθηκαν από 15 Φεβρουαρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος