Κρίση στην Ουκρανία: Καίνε οι τιμές τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου – Απώλειες με το άνοιγμα στις χρηματαγορές

Ρότα για τα 100 δολάρια το βαρέλι έχει βάλει η διεθνής τιμή του πετρελαίου με τους επενδυτές να ανησυχούν πως η ουκρανική κρίση θα μπορούσε να οξύνει την ενεργειακή κρίση διεθνώς. Ανοδικά κινείται και η τιμή του φυσικού αερίου στην αγορά αναφοράς της Ολλανδίας (TTF) διαμορφούμενη στα 78,75 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Δεδομένου ότι η Ευρώπη καλύπτει από τη Ρωσία το 25% των αναγκών της σε πετρέλαιο και το 40% των αναγκών της σε φυσικό αέριο, μια κλιμάκωση της κρίσης και μια πιθανή επιβολή μέτρων και αντιμέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμα προβλήματα τροφοδοσίας.

Εν μέσω αυτών των ανησυχιών η διεθνής τιμή του πετρελαίου Μπρεντ ενισχύεται σήμερα κατά 2,48% στα 97,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου ενισχύεται κατά 3,95% στα 94,67 δολάρια το βαρέλι.

Πτωτικά άνοιξαν όλες οι ευρωπαϊκές αγορές

Στην Φρανκφούρτη, ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει πτώση 1,61%, στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 0,75%, στη Βρετανία ο δείκτης FTSE σημειώνει πτώση κατά 0,63%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 1%.

Στο -2.59% το Χρηματιστήριο του Μιλάνου. Στις 171,9 μονάδες το spread

Χρηματιστήριο: Στις 936,20 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Aπώλειες καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, μετά την κλιμάκωση της έντασης στην ρωσο-ουκρανική κρίση

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 936,20 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,38%. Από τους επιμέρους δείκτες τ άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης της Υγείας (+0,22%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των πρώτων Υλών (-1,89%), των Κατασκευών (-1,70%) και των Τραπεζών (-1,69%).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος