Κόστος θέρμανσης: Οι πιο ενδεδειγμένοι τρόποι – Τα πλεονεκτήματα των συνδυασμών και tips για την διαχείριση (πίνακες – video)

Array

Για τις επιλογές που υπάρχουν ως προς τον οικονομικότερο και αποδοτικότερο τρόπο θέρμανσης, μίλησε στην ΕΡΤ ο μηχανολόγος μηχανικός και ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

Ο ίδιος μίλησε για τον βέλτιστο τρόπο θέρμανσης, ο οποίος όπως είπε είναι η συνδυαστική, διότι «με αυτόν πετυχαίνουμε και φθηνότερη λειτουργία της θέρμανσης, αλλά και ποιοτικότερη».

Συμβουλεύοντας, είπε ακόμη: «Ανοίγουμε κουρτίνες, παντζούρια, ρολά σε όλα τα δωμάτια που έχουν νότιο νοτιοδυτικό νοτιοανατολικό προσανατολισμό για να μπαίνει μέσα από τα τζάμια. Ηλιακή ακτινοβολία και να προθερμαίνετε τα εσωτερικά στους εσωτερικούς χώρους των δωματίων, διότι θερμαίνονται τα δάπεδα, οι τοίχοι κλπ. Άρα λοιπόν έχουμε πετύχει μια προθέρμανση. Με αυτό τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε παθητικά τη θέρμανση του κτιρίου».

«Ο καθένας μας εξετάζει αυτά τα επιμέρους στοιχεία και επιλέγει ότι καλύτερο μπορεί να κάνει για να έχει εξοικονόμηση ενέργειας και να πληρώνει λιγότερα χρήματα» είπε ακόμη, μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος