Βουτιά του πετρελαίου μετά την έκθεση του ΙΕΑ για υπερπροσφορά το 2017

Η αναθεώρηση της εκτίμησης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ)για επιμονή της υπερπροσφοράς πετρελαίου μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2017 οδήγησε τις τιμές του πετρελαίου σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα την Τρίτη σύμφωνα με αναλυτές.

«Η πρόβλεψή μας στην έκθεση αυτού του μήνα υπονοεί ότι αυτή η δυναμική προσφοράς-ζήτησης ενδέχεται να μην αλλάξει μέσα στους ερχόμενους μήνες. Ως εκ τούτου, η προσφορά θα συνεχίσει να ξεπερνά τη ζήτηση τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο μισό του επόμενου χρόνου» τόνισε ο ΙΕΑ.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου μπρέντ παράδοσης Νοεμβρίου, υποχωρούσαν κατά 0,97 δολάρια στα 47,35 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου για τις παραδόσεις Οκτωβρίου ήταν κάτω 1,05 δολάρια στα 45,23 δολάρια το βαρέλι.

Η προηγούμενη πρόβλεψη του ΙΕΑ ήθελε την αγορά πετρελαίου να εξισορροπεί το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Ο ΙΕΑ άφησε αμετάβλητη της πρόβλεψη για αύξηση της ζήτησης κατά 1,2 εκ. βαρέλια την ημέρα το 2017 αλλά υποβάθμισε την εκτίμηση για την ημερήσια κατανάλωση πετρελαίου σε 1,3 εκ. βαρέλια την ημέρα το 2016 από 1,4 εκ. βαρέλια.

Η βασική αλλαγή στη ζήτηση είναι η αφαίρεση 300.000 βαρελιών από την προηγούμενη εκτίμηση το τρίτο τρίμηνο του 2016 και 100.000 από την καθαρή πρόβλεψη για το έτος, τόνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος