Πλησιάζει τα 52 δολάρια το πετρέλαιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο

Στο υψηλότερο επίπεδο από το περασμένο Ιούνιο βρέθηκε η τιμή του πετρελαίου μπρέντ το μεσημέρι της Τετάρτης μετά από δημοσίευμα ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν εκ νέου την προηγούμενη εβδομάδα και την συμφωνία του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή σύμφωνα με ξένους αναλυτές.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στο μπρέντ παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύετο κατά 1,91%, σκαρφαλώνοντας στα 51,84 δολάρια το βαρέλι στις 13:28 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Η τιμή του συμβολαίου στον αμερικανικό αργό ήταν πάνω 1,83% στα 49,58 δολάρια.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) ανέφερε την Τρίτη ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού υποχώρησαν στα 7,6 εκ. βαρέλια. Αν επιβεβαιωθεί από το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας (EIA)θα σηματοδοτεί την μείωση των αποθεμάτων για 5η συνεχόμενη εβδομάδα.

Τυχόν επιβεβαίωση θα ενισχύσει την εντύπωση ότι η παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου, η οποία χαρακτηρίζει την αγορά από το 2014, υποχωρεί.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου υποστηρίζεται από την συμφωνία-έκπληξη για μείωση της παραγωγής του κατά 740 χιλ. βαρέλια ημερησίως μεταξύ 32,5 και 33 εκ. βαρελιών που ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚ στις 28 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, αρκετοί αναλυτές εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσο οι χώρες του ΟΠΕΚ μπορούν να εφαρμόσουν την συμφωνία για μείωση της παραγωγής τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος