Καμπούλ: Εκρηξη και πυροβολισμοί έξω από το κοινοβούλιο

Οι αντάρτες Ταλιμπάν, των οποίων ο στρατός και η κυβέρνηση του Αφγανιστάν είναι οι προεπιλεγμένοι στόχοι, ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη για την επίθεση έξω από το αφγανικό κοινοβούλιο μέσω ενός από τους λογαριασμούς τους στο Twitter. «Μουτζαχεντίν μπήκαν μέσα στο κοινοβούλιο, μάχες είναι σε εξέλιξη», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπό τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.
Οι τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν το ημικύκλιο της Ουολέσι Τζίργκα, της κάτω βουλής του αφγανικού κοινοβουλίου, να είναι τυλιγμένο σε καπνούς και τους βουλευτές να φεύγουν από τη συνεδρίαση.

«Ήταν μια τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε το κτίριο και έσπασε τα τζάμια στα παράθυρα. Τώρα είμαστε σε ασφαλές σημείο», δήλωσε ο βουλευτής Σούκρια Μπαρεκζάι.
Οι ισλαμιστές αντάρτες πρόσφατα άρχισαν την «εαρινή επίθεσή» τους, δηλαδή σφοδρές μάχες σε επαρχίες της χώρας καθώς και σειρά εκρήξεων στην Καμπούλ.
Οι αφγανικές αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί σε δηλώσεις. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Εμπαντουλάχ Καρίμι δήλωσε ότι «άκουσε πληροφορίες που έκαναν λόγο για έκρηξη. Μεταβαίνουμε στην περιοχή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος