H Goldman Sachs δίνει ώθηση στη τιμή του πετρελαίου στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2015 κυμαίνονται οι τιμές του μαύρου χρυσού στον απόηχο έκθεσης της Goldman Sachs που ισχυρίζεται πως η αγορά πετρελαίου ήταν ελλειμματική τον Μάιο λόγω της μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής σύμφωνα με ξένους αναλυτές.

Η Goldman Sachs, η οποία αύξησε την πρόβλεψη για την τιμή του πετρελαίου στα 50 δολάρια το βαρέλι για το δεύτερο μισό του 2016 από 45 δολάρια προηγουμένως, ανέφερε ότι η αγορά κατέγραψε έλλειμμα τον Μάιο, νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν.

Το έλλειμμα οφείλεται στην ισχυρή ζήτηση και στην ραγδαία υποχώρηση της παραγωγής, τόνισε.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στο πετρέλαιο μπρέντ για παράδοση τον Ιούλιο βρέθηκε στα 48,90 δολάρια το βαρέλι πριν υποχωρήσει στα 48,60 δολάρια ενδοσυνεδριακά. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο τιμών από τις 5 Νοεμβρίου του 2015.

Η προθεσμιακή τιμή του μπρέντ ενισχύθηκε πάνω από 5% την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω νέων για προβλήματα στη παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη και την επιδρομή σε πετρελαϊκές περιοχές στη Νιγηρία σύμφωνα με το Reuters.

H τιμή του μπρέντ κερδίζει 75% περίπου από τα χαμηλά επίπεδα στα μέσα Φεβρουαρίου όταν είχε υποχωρήσει κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος