Facebook: «Φτωχότερος» κατά περισσότερα από 15 δισ. δολάρια έγινε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο (συν)ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπερκ είναι από εχθές, Πέμπτη 26/7, «φτωχότερος» κατά περισσότερα από 15 δισ. δολάρια, αφού η δημοφιλής εταιρία μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπέστη τη μεγαλύτερη ως τώρα ημερήσια απώλεια χρηματιστηριακής αξίας στην ιστορία της Wall Street.

Τα 15 δισ. και πλέον δολάρια καθαρής αξίας που έχασε χθες ο Ζούκεμπεργκ σχεδόν ισοδυναμούν  με την περιουσία του Ιάπωνα επιχειρηματία Τακεμίτσου Τακιζάκι, που σύμφωνα με το Forbes είναι ο 81ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, Ντέιβιντ Βένερ,  είπε σε διάσκεψη με αναλυτές ότι, η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολυετή μείωση των περιθωρίων κέρδους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 16 χρηματιστηριακές εταιρίες να μειώσουν την τιμή-στόχο για την μετοχή του Facebook.

Ύστερα από μια χρονιά με έντονες ανησυχίες σε σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της δημοφιλούς ιστοσελίδας και έπειτα από τους προβληματισμούς αναφορικά με το πώς το Facebook ενδέχεται να επηρεάζει τη ροή των ειδήσεων (ψευδών και αληθινών) σε ολόκληρο τον κόσμο, η  χρηματιστηριακή ζημιά που υφίσταται το εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, έφερε ανησυχία στη Wall Street για το αν το οικονομικό μοντέλο του Facebook μπορεί πλέον να αποδώσει, δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων.

Σημειώνοντας βουτιά (σχεδόν κατά 19%)  οι μετοχές του Facebook έκλεισαν χθες στα 176,26 δολάρια, με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 120 δισ. δολάρια από την αξία της εταιρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP /Marcio Jose Sanchez, αρχείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος