Ασιατικές αγορές: Κέρδη για τον δείκτη Nikkei αλλά απώλειες για την Σαγκάη

Η εικόνα στις ασιατικές αγορές ήταν μικτή την Δευτέρα με το ιαπωνικό χρηματιστήριο και εκείνο του Χόνγκ Κόνγκ να κερδίσουν έδαφος σε αντίθεση με το κινεζικό που κατέγραφε απώλειες μετά τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας.

Οι κινεζικές εξαγωγές μειώθηκαν 1,8% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο έναντι μείωσης 0,1% που ανέμενε η αγορά. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 10,9% έναντι μείωσης 5% που ήθελαν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις. Το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε σε 45,66 δισ. δολάρια έναντι προσδοκιών για 40 δισ.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης Nikkei 225 ήταν πάνω 0,74% βαδίζοντας προς το τέλος της συνεδρίασης. Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε 0,18% όπως ο δείκτης Hang Seng στο Χόνγκ-Κόνγκ που κέρδιζε 0,42%. Στον αντίποδα, ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάη υποχωρούσε 2,32%.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου λειτουργούσε υποστηρικτικά σε κάποιες από τις αγορές. Οι τιμές του μπρέντ και του αμερικανικού αργού κατέγραφαν κέρδη άνω του 1%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος