Μικτές τάσεις επικρατούν στην αγορά πετρελαίου μετά το ντιλ Σ. Αραβίας-Ρωσίας

Η συμφωνία της Σαουδικής Αραβίας με την Ρωσία για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου στο μέλλον δίνει τον τόνο στην αγορά πετρελαίου την Τρίτη αλλά δεν έχει καταφέρει να σταματήσει την διολίσθηση της τιμής του μπρέντ μετά το ράλι της Δευτέρας που το έφερε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας.

Η τιμή του συμβολαίου στο πετρέλαιο τύπου μπρέντ, διεθνούς προέλευσης για τις παραδόσεις Νοεμβρίου υποχωρούσε 0,40% στα 47,47 δολάρια το βαρέλι στις 11:15 π.μ. (ώρα Ελλάδος). Από την άλλη πλευρά, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου για τις παραδόσεις Οκτωβρίου ενισχύετο 1,28%, ανεβαίνοντας στα 45,01 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι η τιμή του μπρέντ σκαρφάλωσε στο 49,40 δολάρια την Δευτέρα μετά τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού ενέργειας ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία βρίσκονται σε συζητήσεις για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου. Οι δύο χώρες υπέγραψαν την Δευτέρα σύμφωνο στρατηγικής συνεργασίας στο περιθώριο της συνάντησης του G20 στη Κίνα.

Ομως, ο Σαουδάραβας υπουργός ενέργειας Khalid al-Falih δήλωσε πως δεν υπήρχε ανάγκη για πάγωμα της παραγωγής αν και πρόσθεσε ότι το πάγωμα ήταν μια από τις προτιμητέες δυνατότητες σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες που συμμετέχουν στον ΟΠΕΚ και άλλες εκτός ΟΠΕΚ, όπως η Ρωσία, θα συναντηθούν στην Αλγερία αργότερα μέσα στο Σεπτέμβριο και θα έχουν ανεπίσημες συζητήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος