«Κόκκινα» δάνεια: Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι εταιρείες που τα διαχειρίζονται (video)

Στο πως μπορεί ο δανειολήπτης να αντιμετωπίσει τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα «κόκκινα» δάνεια, αναφέρθηκε ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο».

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η διαδικασία αυτή φαίνεται ότι παίρνει αρκετά χρόνια και τα αποτελέσματα αυτής της διαπραγμάτευσης θα φανούν τώρα.

Δηλαδή θα γίνουν σε κάποιες περιπτώσεις ρυθμίσεις, σε άλλες διαγραφές, σε άλλες οριακές ρυθμίσεις, σε άλλες πλειστηριασμοί. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Δύο είναι τα βασικά κριτήρια που εξετάζονται, το πρώτο είναι τι μπορούν να εισπράξουν, δηλαδή τι αξία έχει το ακίνητό μας, το δεύτερο σε πόσο χρόνο μπορούν να το εισπράξουν, αξιολογούν κατά πόσο θα είναι εύκολο και γι αυτούς να πάρουν χρήματα.

Υπάρχει ενδιαφέρον ακόμα και από εγχώριους μικρούς επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν ένα δεύτερο σπίτι και οι τιμές στους πλειστηριασμούς είναι χαμηλές.

Δεν προσπερνάμε οποιαδήποτε ειδοποίηση από την πλευρά των τραπεζών, αλλά οι δανειολήπτες δεν πρέπει να ακούν προτροπές να μην πληρώνουν, ακόμα και αν περιμένουν κάποια ρύθμιση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος