Κ. Σκρέκας στην ΕΡΤ: Στόχος η απορρόφηση του 85% της αύξησης στους λογαριασμούς ρεύματος

Στις αρχές Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιστροφή χρημάτων στα νοικοκυριά που πλήρωσαν “χρυσό” το ηλεκτρικό ρεύμα φέτος. Το ποσό που θα δουν οι δικαιούχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ενδέχεται να φτάσει έως τα 600 ευρώ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μίλησε στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο” και εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απορροφηθεί το 85% της αύξησης στους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ από την 1η Ιουλίου δεν θα ισχύσει κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

Έκανε λόγο για τεράστια θεσμική αλλαγή, που βάζει ένα έμμεσο πλαφόν στην χονδρική και ένα έμμεσο πλαφόν στην λιανική για να μειωθούν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, αναξαρτήτως μεγέθους οικίας και ασχέτως εάν είναι κύρια κατοικία ή όχι.

Μέσα από τον νέο μηχανισμό αναστέλλουμε την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Αν οι τιμές ενέργειας επιστρέψουν στα επίπεδα προ της κρίσης, ο μηχανισμός αυτός δεν θα χρειαστεί να λειτουργεί πλέον” εξήγησε ο υπουργός.

Για τις εντολές διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος τόνισε ότι είναι αρκετά μειωμένες έως και 30% φέτος σε σχέση με τα έτη που δεν υπήρχε κρίση. Υπάρχει ο τηλεφωνικός αριθμός 15902 μέσω του οποίου ένα νοικοκυριό που είναι σε δυσχέρεια μπορεί να ζητήσει την επανασύνδεση του ρεύματός του.

Ερχόμαστε ως πολιτεία και καλύπτουμε το κόστος της επανασύνδεσης και αποπληρώνουμε το 100% των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 6.000 ευρώ και από εκεί και πάνω πληρώνεται αναλογικά ένα ποσό. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι για όλους αλλά για όσους είναι πραγματικά σε οικονομική δυσχέρεια, ώστε να τους στηρίξουμε για να μη μείνουν χωρίς ρεύμα” τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος