Η Ελλάδα αντλεί πόρους 2 δισ. ευρώ μέσω του προγράμματος SURE

Κοινοτικούς πόρους συνολικού ύψους δύο δισ. ευρώ μέσω του προγράμματος Sure, άντλησε η Ελλάδα μετά την σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Επτά μήνες μετά την απόφαση του Eurogroup να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας των εργαζομένων μέσω του Προγράμματος SURE, και έξι μήνες μετά τη θέσπισή του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ελλάδα λαμβάνει, σήμερα, την πρώτη εκταμίευση πόρων από το Πρόγραμμα» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών.

Από τα συνολικά 2,7 δισ. ευρώ του προγράμματος, η Ελλάδα άντλησε ήδη τα 2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για δανεισμό με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους με επιτόκιο που κυμαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από 0% έως 0,3%.

Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν χρηματοδοτικά μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος