Η ακρίβεια οδηγεί σε μείωση της παραγωγής γραβιέρας Νάξου

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι παραγωγοί στη Νάξο, καθώς λόγω της ακρίβειας μειώνεται επικίνδυνα η παραγωγή της τοπικής, φημισμένης γραβιέρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη, η μείωση της παραγωγής αγγίζει το 28%-30% κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις“, οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, λόγω της αύξησης των τιμών σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αναλώσιμα, ρεύμα και πετρέλαιο.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Καπούνης, τα μεγάλα αυτά κόστη προκαλούν κακή σίτιση των ζώων με αποτέλεσμα να παράγουν λιγότερο γάλα, έως και 8 τόνους ημερησίως. Άλλοι παραγωγοί, λόγω αυτής της μείωσης στην παραγωγή γάλακτος, αναγκάζονται να σφάξουν τα ζώα τους για να τα πουλήσουν ως κρέας, χωρίς όμως να αφήσουν πίσω ζώα για αναπαραγωγή.

Δεν βγαίνει ο κτηνοτρόφος. Πρέπει η πολιτεία να σταθεί στον παραγωγό” τόνισε ο κ. Καπούνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος