Γ. Καββαθάς – Γ. Καρανίκας: Στοχευμένες κινήσεις ρευστότητας περιμένει η αγορά (video)

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας είναι και το κλειδί της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας που θα οδηγήσει στην έξοδο από την ύφεση. Μέχρι σήμερα η αγορά έχει λειτουργήσει υποτονικά ενώ οι έμποροι είναι προβληματισμένοι για την έλλειψη ρευστότητας.

Αυτά υποστήριξαν μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργος Καρανίκας.

«Το λιανικό εμπόριο έχει πληγεί ιδιαίτερα. Όταν μια κοινωνία επανέρχεται σε μια κανονικότητα είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει και η ψυχολογία της. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν υπάρχει στόχευση.

Το λιανικό εμπόριο αλλά και άλλοι κλάδοι της οικονομίας έχουν ένα τεράστιο πρόβλημα με τις επιταγές. Η μετάθεση του χρόνου πληρωμής των επιταγών δεν λύνει το πρόβλημα, απλά το συσσωρεύει στο μέλλον. Αυτό που μας καίει σήμερα είναι η έλλειψη ρευστότητας. Και το τραπεζικό σύστημα δεν μας βοηθάει καθόλου. Μεγάλο θέμα επίσης για εμάς είναι το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους» είπε ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

«Ο χειμώνας μας άφησε ένα 80% στοκ εμπορευμάτων. Έρχεται το καλοκαίρι με μηδενική ρευστότητα. Στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, με μεγάλη έκπληξη, δεν ακούσαμε τίποτα για το μικρό λιανεμπόριο» είπε ο πρόεδρος ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος