Fraport: Ενίσχυση με 177,9 εκατ. ευρώ για την για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19

Κυρώθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση για την «Οικονομική αποκατάσταση παραχωρησιούχων αεροδρομίων, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορoνοϊού COVID-19 για το έτος 2020».

Σύμφωνα με την σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της εταιρείας «FRAPORT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α. ΑΕ», και «FRAPORT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β. ΑΕ, προβλέπεται η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ύψους 177,9 εκατ. ευρώ περίπου, «για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων λόγω των ληφθέντων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, στο πλαίσιο εκτέλεσης των συμβάσεων παραχώρησης για την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδος».

Υπέρ της σύμβασης τάχθηκε η ΝΔ, ενώ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δήλωσαν «παρών» και ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτήρισε τη κύρωση της σύμβασης, «εθνικής στρατηγικής σημασίας», τονίζοντας ότι «η εύρυθμη λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα βοηθήσει τον ελληνικό τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας και θα αυξήσει τα δημοσιονομικά έσοδα του κράτους».

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δήλωσαν «παρών», διευκρινίζοντας ότι καταρχήν είναι θετικοί ως προς την οικονομική ενίσχυση της Fraport, ωστόσο όπως είπαν, δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως τα ερωτήματα που τέθηκαν τόσο ως προς το ποια συγκεκριμένα είναι τα μέτρα στήριξης της εταιρίας όσο και πως διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.

ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜεΡΑ25 κατηγόρησαν την κυβέρνηση για σκανδαλώδη οικονομική στήριξη της εταιρίας χωρίς καμία κατοχύρωση των συμφερόντων του κράτους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος