Ευρωβαρόμετρο: «Δεν βγαίνουν» οι Έλληνες – Τα αποτελέσματα έρευνας

Εννέα στους δέκα Έλληνες πολίτες κρίνουν ότι η ελληνική οικονομία δεν είναι καλή σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου της ΕΕ για τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2022.

Ειδικότερα, σχεδόν 9 στους 10 (89%) που συμμετείχαν στην έρευνα υποστήριξαν ότι η οικονομία της χώρας δεν είναι σε καλή κατάσταση, όταν στην υπόλοιπη ΕΕ το 59% των ερωτηθέντων απαντούν ότι θεωρούν κακή την οικονομική κατάσταση στη χώρα τους.

Το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι η ποιότητα της ζωής τους έχει υποστεί επιδείνωση είναι το υψηλότερο της έρευνας (85%). Το 55% πιστεύει ότι οι συνθήκες διαβίωσής τους σε βάθος ενός έτους θα είναι οι ίδιες (55%), σε αντίθεση με ποσοστό 22% που προβλέπει

Το 50% χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους «καλή» και το 49% «κακή», όταν στην ΕΕ τα ποσοστά είναι 72% και 26% αντίστοιχα.

Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση του ποσοστού όσων δυσκολεύονται να πληρώσουν τους μηνιαίους λογαριασμούς (77%), με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι μόλις στο 33%.

Σε ό,τι αφορά στην οικονομική κατάσταση στη χώρα, οι απαντήσεις από την Ελλάδα σε ποσοστό 24% είναι ότι οι προοπτικές θα είναι καλύτερες, 37% ότι θα είναι ίδιες και 38% χειρότερες.

Σε μέσα επίπεδα στην ΕΕ οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 28% ότι περιμένουν οι προοπτικές να είναι καλύτερες, 37% οι ίδιες και 31% χειρότερες.

Τα σημαντικότερα θέματα για την Ελλάδα

Σημαντικότερα θέματα για την Ελλάδα αποτελούν η υγεία (41%), η οικονομία (40%), η ανεργία (34%), και η άνοδος των τιμών, ο πληθωρισμός και το κόστος διαβίωσης (32%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξήχθη πριν την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος