Σέλινγκ: Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της

Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις και εάν δεν τις τηρούσε δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι πληρωμές από τον ESM, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, μιλώντας την Τετάρτη στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της αυστριακής Βουλής.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αυτή τη στιγμή αξιολογούνται στην Αθήνα η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο, όπως σημείωσε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί τα ποσά από τις ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών μέτρων και αυτά τα δύο σημεία αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα βοήθειας του ESM.

Σύμφωνα με τον Χανς Γεργκ Σέλινγκ, βασικά υπάρχει η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, ενώ προβλήματα ανάμεσα στη χώρα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκύπτουν εξαιτίας της απαίτησης του ΔΝΤ για το ιδιαίτερα λεπτό πολιτικά θέμα της λήψης προληπτικών μέτρων σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει συγκεκριμένους στόχους.

Σχολιάζοντας το πόρισμα έκθεσης, η οποία δείχνει πως το 95% της βοήθειας προς την Ελλάδα αξιοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση του χρέους και για τόκους, έμμεσα δηλαδή, όπως σημείωσε, για τη σωτηρία τραπεζών, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών εξήγησε με το γεγονός, αναφέροντας, ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις χρηματαγορές και ότι όλα τα κρατικά ομόλογά της δεν γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πηγή ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος