Έρευνα ΙΕΛΚΑ: 56% των επιχειρήσεων αναμένει χειρότερο οικονομικό αποτέλεσμα – Τι προβληματίζει τους επιχειρηματίες

Array

Χειρότερο οικονομικό αποτέλεσμα αναμένει το 56% των επιχειρήσεων λιανεμπορίου και βιομηχανίας. Ο Λευτέρης Κιοσές, γενικός διευθυντής του ΙΕΛΚΑ και ο Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς μίλησαν στην ΕΡΤ για την οικονομία και το πώς επηρεάζει ο κορονοϊός και η ακρίβεια τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών.

Σχολιάζοντας ο Λευτέρης Κιοσές, την έρευνα στην οποία συμμετείχαν στελέχη του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας δήλωσε ότι οι φόβοι για ζημίες οφείλονται στο αυξημένο κόστος για τις πρώτες ύλες και την ενέργεια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κυρίως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Σε ένα μεγάλο βαθμό οι επιχειρήσεις έχουν απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος από τα κόστη προκάλεσε η πανδημία, ο πόλεμος και ο πληθωρισμος» πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, τονίζοντας ότι η κατάσταση στην αγορά είναι αρκετά προβληματική.

«Το σύνολο των επιχειρήσεων μάς λέει ότι έχει θέμα με το κόστος ενέργειας» επισήμανε ο κ. Κιοσές διευκρινίζοντας ότι ο κλάδος των τροφίμων είναι αυτός που πληττεται περισσότερο.

Προβληματίζει το ενεργειακό κόστος

«Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πολύ ρεαλιστικά. Τα αποτελέσματα αυτά είναι πολύ κοντά στα ευρωπαϊκά, όπου το 30% των επιχειρήσεων στην Ευρώπη θα έχει ζημιές λόγω του ενεργειακού κόστους» δήλωσε ο Βασίλης Κορκίδης.

«Πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας τον χειμώνα δεν θα αντιμετωπίσουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα πληρώσουμε και ακριβότερα το ρεύμα ή τα καύσιμα» επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος