Επιχειρήσεις: Αύξηση τζίρου 2,4% το α΄ τρίμηνο 2025 – Στα 105,6 δισ. ευρώ

Σε 105,6 δισ. ευρώ ανήλθε ο τζίρος των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας το Α΄ τρίμηνο 2025, αυξημένος κατά 2,4% σε σχέση με το Α΄ τρίμηνο του 2024 οπότε και είχε διαμορφωθεί σε 103,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) την μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού κατά 28,2%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κατά 5,7%.

Ο Μάρτιος…

Ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο 2025 ανήλθε σε 30,4 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,4% σε σχέση με τον Μάρτιο 2024, που είχε ανέλθει σε 29,7 δισ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Μάρτιο 2025 σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2024 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ορυχεία και Λατομεία, κατά 38,5%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κατά 13,5%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος