Ένθετο Οικονομία: Βουτιά στις τιμές του πετρελαίου – Σε χαμηλό έτους η τιμή του αργού

Σε επίπεδα που είχαμε να δούμε από τον Δεκέμβριο του 2021 πέφτει η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς η αναταραχή στην Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου, ρίχνει σκιές στις προοπτικές για ζήτηση ενέργειας. Η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφει πτώση 2,4%, κινούμενο στα 74,3 δολάρια το βαρέλι. Παρόμοια η εικόνα και για το brent, με την τιμή του να υποχωρεί κατά 2,3% στα 81,2 δολάρια το βαρέλι.

Νέα πτώση στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης. Κοντά στα 1,1 ευρώ το λίτρο στην Αττική, στα 1,2 ευρώ η μέση τιμή στην Ελλάδα. Σε 11 ημέρες λήγει η προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης.

Δείτε ακόμα στο Οικονομικό Δελτίο της ΕΡΤ

ΤΟ “ΜΕΛΛΟΝ” ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ

Περαιτέρω άνοδο των επιτοκίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, τουλάχιστον μέχρι και τις αρχές του 2023, προβλέπει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Mazars Ηνωμένου Βασιλείου, Γιώργος Λαγαρίας. Ωστόσο τονίζει ότι στη συνέχεια, υπό το βάρος και της οικονομικής επιβράδυνσης, είναι πιθανό ν` αλλάξει αυτή η πορεία. Μιλώντας στον Μιχαήλ Γελαντάλι, ο κ. Λαγαρίας εκτιμά ότι η αύξηση των επιτοκίων δεν θα προκαλέσει νέα γενιά κόκκινων δανείων, αλλά θα επηρεάσει αρνητικά το δανεισμό των επιχειρήσεων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΔΕΜΕΡΤΖΙΑΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος