Ένθετο Οικονομία: Τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας κατά 7 τρισ. αν μειωθεί το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών

132 χρόνια θα χρειαστούν για να κλείσει το οικονομικό χάσμα μεταξύ των φύλων σύμφωνα με την έκθεση του οίκου αξιολόγησης Moody’s Analytics.

Ειδικότερα ο διεθνής οίκος εκτιμά πως η μείωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ ανδρών και γυναικών θα μπορούσε να τονώσει την παγκόσμια οικονομία κατά περίπου 7%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 7 τρισ. δολάρια.

Η εκτίμηση της Moody’s βασίζεται στην αύξηση της αμοιβής που θα έβλεπαν οι γυναίκες ηλικίας μεταξύ 25 και 64 ετών στις χώρες του ΟΟΣΑ, εάν η αμοιβή τους ήταν ίση με τους άντρες ίδιας ηλικίες σε αντίστοιχες θέσεις το 2021. «Αυτό από μόνο του θα αύξανε τη δυνητική παραγωγή στον ΟΟΣΑ κατά σχεδόν 10% και την παγκόσμια παραγωγή κατά 6,2%», έγραψε η Moody’s Analytics.

Η οικονομική ώθηση θα έρθει καθώς περισσότερες γυναίκες θα εντάσσονται στο εργατικό δυναμικό, που με τη σειρά του θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας. Συνεισφορά θα έχει επίσης ένα μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών σε πιο παραγωγικούς διευθυντικούς και επαγγελματικούς ρόλους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΡΑΛΛΟΥ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε ακόμα στο Οικονομικό Ένθετο του ΕΡΤNEWS:

Το θέμα της χρήσης καυσίμων φιλικών προς το περιβάλλον στη ναυτιλία είναι πολύ σοβαρό και δεν θα πρέπει να ενθαρρύνονται λύσεις που μπορεί να είναι άμεσες και αποτελεσματικές αλλά μακροχρόνιο ορίζοντα να προκαλούν χειρότερη ζημιά επισημαίνει ο Γιώργος Τσαβλίρης ιδιοκτήτης και Διευθυντής της “Tsavliris Salvage Group” που ειδικεύεται στα ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά σκάφη.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των επιτοκίων δανεισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο OΔΔΗΧ προχώρησε στην έκδοση εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας με επιτόκιο 3,75%  αντλώντας 812,5 εκατ. ευρώ.

Την έκδοση του πιστοποιητικού ΤΑΠ μέσα σε πέντε ημέρες θέτει ως στόχο τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η έκδοση των συγκεκριμένων πιστοποιητικών απαιτεί μέχρι σήμερα ακόμη και αρκετούς μήνες με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος