Ένθετο Οικονομία: Τέλος Οκτωβρίου στα ράφια το «καλάθι του νοικοκυριού»

Στο τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται ότι θα φανούν στα ράφια του supermarket τα προϊόντα που θα ενταχθούν στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Νέος γύρος διαβουλεύσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείου Ανάπτυξης με τις βιομηχανίες. Μετά την ολοκλήρωση της λίστας με τα προϊόντα του “καλαθιού του νοικοκυριού” το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πώς θα λειτουργήσει πρακτικά ο νέος μηχανισμός

Σε εξέλιξη η κρίσιμη άτυπη συνεδρίαση των υπουργών ενέργειας για την συγκράτηση των τιμών του φυσικού αερίου. Με διαφορετικές προτάσεις προσέρχονται οι χώρες. Ποιες συμμαχίες διαμορφώνονται. Τις προηγούμενες ημέρες οι τηλεδιασκέψεις και οι συσκέψεις πύκνωσαν και συμβιβαστικές προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων.

Επί τάπητος τίθεται και η πρόταση Ελλάδας, Βελγίου, Ιταλίας και Πολωνίας για ευέλικτο πλαφόν. Οι αγορές τηρούν στάση αναμονής με την τιμή του φυσικού αερίου να κινείται στην περιοχή των 160 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Εν τω μεταξύ ισχυρότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις του αναμένει για την ελληνική οικονομία φέτος το ΔΝΤ ενώ για το 2023 αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του. Ειδικότερα για φέτος προβλέπει ανάπτυξη 5,2% και για το 2023 1,8%. Με μελανά χρώματα περιγράφει την αναπτυξιακή πορεία για το σύνολο της Ευρώπης. Σήμερα αναμένονται οι επικαιροποιημένες προβλέψεις του Ταμείου για τα δημοσιονομικά.

Τέλος δυνατότητα μηνιαίας οικονομικής στήριξης έως 210 € τον μήνα έχουν ευάλωτοι δανειολήπτες. Οι αιτήσεις γίνονται στην πλατφόρμα της ειδικής γραμματείας ιδιωτικού χρέους και αφορά το πρόγραμμα προστασίας της κύριας κατοικίας.

Επιμέλεια παρουσίαση: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος