Ένθετο Οικονομία: Στη Σύνοδο Κορυφής η πρόταση της Κομισιόν για τις τιμές του φυσικού αερίου

Κοινές αγορές φυσικού αερίου και επάρκεια εφοδιασμού, αντιμετώπιση των υψηλών τιμών φυσικού αερίου, άμβλυνση των παρενεργειών και θωράκιση των κρίσιμων υποδομών αποτελούν τους βασικούς άξονες της πρότασης της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή ανακοίνωσε τις προτάσεις της για να αντιμετωπισθεί η βασική αιτία της ενεργειακής κρίσης, η τιμή του φυσικού αερίου, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η τιμή του δεν θα εκτιναχθεί στα ύψη αλλά και ότι θα παραμένει υψηλότερη από την Ασία. Ωστόσο παραμένει αβέβαιο το αν θα υιοθετηθεί καθώς ορισμένες χώρες, όπως η Γερμανία, διαφωνούν επικαλούμενες την πτώση των τιμών τον τελευταίο μήνα.

Στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, η τιμή του φυσικού αερίου υποχωρεί στα 118 ευρώ, 107 ευρώ χαμηλότερα σε σχέση με πριν ένα μήνα περίπου, όταν είχαμε την προηγούμενη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Tα βλέμματα στρέφονται πλέον στην Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Με βάση την επιστολή του Σαρλ Μισέλ προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, στο επίκεντρο θα βρεθεί η ενεργειακή κρίση για την οποία όπως τονίζει θα πρέπει να αναληφθούν δράσεις με τη μορφή του κατεπειγόντως. Ζητά εντατικοποίηση της προσπάθειας για μείωση της ζήτησης, διασφάλιση της ασφάλειας του εφοδιασμού και για συγκράτηση των τιμών.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω αναταράξεων στην παγκόσμια αγορά είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου στις επαφές που είχαν στην Ουάσινγκτον με εκπροσώπους επενδυτικών χαρτοφυλακίων αλλά και στελέχη ελεγκτικών οίκων. Για την επίσκεψη του μίλησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ξεκίνησε η αποστολή ειδοποιήσεων στους επιλαχόντες του προγράμματος “αλλάζω συσκευή”. Είναι περίπου 200.000 δικαιούχοι οι οποίοι θα μπορούν να αγοράσουν έως τρεις ηλεκτρικές συσκευές με έκπτωση 30-50%.

Στροφή σε ειδικότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση κάνουν οι σπουδαστές. Η Κατερίνα Γράβου βρέθηκε σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και συνομίλησε με τους νέους καταγράφοντας τις επιλογές τους…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος