Ένθετο Οικονομία: “Σήμα” από την ΕΚΤ για την πρώτη μείωση των επιτοκίων- Στις 6 Ιουνίου οι αποφάσεις 

Με το θέμα της μείωσης των επιτοκίων να κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, οι αγορές και οι αναλύσεις δείχνουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα λάβει τη σχετική απόφαση πριν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών,. Οι τελικές αποφάσεις από την ΕΚΤ αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου. 

Σε αύξηση των επισφαλειών κατά 40% στην ελληνική αγορά το 2023 οδήγησαν η ακριβή χρηματοδότηση, ο υψηλός πληθωρισμός, το αυξημένο κόστος ενέργειας και η επιβράδυνση των οικονομιών,  όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστώσεων & Εγγυήσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος  Γεράσιμος Τζέης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ertnews.  Το βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των επισφαλειών είναι η πρόληψη, υποστηρίζει. 

Nέο εργαλείο σύγκρισης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Υδάτων. Οι καταναλωτές θα μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για εκπτώσεις, παροχές και τρόπους χρέωσης.

Παρελθόν θα αποτελέσουν από το 2025 οι έκτακτες εισοδηματικές ενισχύσεις λόγω των περιορισμών που θέτουν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες. Αν και φέτος είναι η τελευταία χρονιά ευελιξίας στους δημοσιονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης, η δυνατότητα να διανείμει το όποιο πλεόνασμα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι εξαιρετικά περιορισμένες, Κώστα Τσάβαλε…

Παρουσίαση: Γωγώ Κατσέλη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος