Ένθετο Οικονομία: Σε εφαρμογή από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου το νέο «καλάθι» για ειδικές κατηγορίες καταναλωτών

Πραγματικότητα θα αποτελεί από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου το «καλάθι του νοικοκυριού» για τους καταναλωτές ειδικών κατηγοριών, όπως οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη. Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ποια προϊόντα προστίθενται αλλά και ποια αφαιρούνται προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες αυτών των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, στο «καλάθι του νοικοκυριού»:

• προστίθενται οι κατηγορίες «Γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς (π.χ. στέβια)» και «Προϊόντα βρώμης»,
• διευρύνεται η κατηγορία «Κατεψυγμένα λαχανικά» με πρόβλεψη για δύο προϊόντα από τις κατηγορίες «αρακάς», «μπάμιες» και «φασολάκια»,
• συγχωνεύονται οι κατηγορίες «Σερβιέτες» και «Ταμπόν»
• και διαγράφεται η κατηγορία «Τσάι ή χαμομήλι».

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη στεγαστική πολιτική. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται οι 4 δράσεις του υπουργείου για τους νέους, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία αλλά και οι αναγκαίες πολεοδομικές και άλλες ρυθμίσεις για την άρση των εμποδίων και την επιτάχυνση εφαρμογής της στεγαστικής πολιτικής.

Με την εκταμίευση και των 3,56 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό που θα έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης εκτιμάται σε 11,1 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Το βλέμμα όμως στρέφεται και στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου οπότε αναμένεται να συζητηθεί η πρώτη μεταπρογραμματική έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα. Οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να εγκρίνουν την εκταμίευση της τελευταίας δόσης από τα κέρδη διακράτησης ελληνικών ομολόγων από κεντρικές τράπεζες όπως και την οριστική διαγραφή του επιτοκιακού περιθωρίου από το 2023 έως το 2049 συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ.

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος οι νέες επιδοτήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για το μήνα Δεκέμβριο. Το συνολικό ποσό της επιδότησης ανέρχεται στα 435 εκατ. ευρώ ενώ για το φυσικό αέριο η οριζόντια επιδότηση θα είναι στα15 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος