Ένθετο Οικονομία: Ποιοι εξασφαλίζουν «κούρεμα» στο τέλος επιτηδεύματος – Έρχονται τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος


Μεγαλύτερες μειώσεις αλλά όχι για όλους στο τέλος επιτηδεύματος. Ποιοι κερδίζουν και ποιοι όχι με βάση την τελική διατύπωση της νομοθετικής διάταξης. Μηνύματα από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας άρχισαν να δέχονται οι καταναλωτές καθώς από αύριο λανσάρονται τα νέα χρωματιστά τιμολόγια. Ενεργή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εντοπισμό στελεχών υψηλής εξειδίκευσης από τις εταιρείες. Για ελλείψεις σε προσωπικό κάνουν λόγο οι εταιρείες. Πώς θα λειτουργεί ο νέος μηχανισμός. Δείτε αναλυτικά στο Ένθετο Οικονομία του EΡΤΝΕWS:

Νέα αν και μικρή υποχώρηση κατέγραψε τον Οκτώβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε ελαφρά, σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν. Ο δείκτης αποτυπώνει την εμπιστοσύνη καταναλωτών και επιχειρήσεων στην οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης στην Ελλάδα μειώθηκε στις 106,2 μονάδες από 106,6 τον Οκτώβριο, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στις 93,8 από 93,5 αντίστοιχα.

Ένθετο Οικονομία: Ποιοι εξασφαλίζουν «κούρεμα» στο τέλος επιτηδεύματος – Έρχονται τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος

Σύμφωνα με την Κομισιόν η υποχώρηση του δείκτη για την Ελλάδα οφείλεται στη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και στο λιανικό εμπόριο, ενώ την πιο ανθεκτική εικόνα παρουσίασε ο κλάδος των κατασκευών.

Επίσης η πορεία του δείκτη δείχνει να αμβλύνεται σταδιακά καθώς η ανάπτυξη αντιμετωπίζει προκλήσεις, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι γεωπολιτικές εντάσεις διεθνώς ενισχύονται, τα δημοσιονομικά περιθώρια γίνονται στενότερα, ενώ η κατάσταση στο μέτωπο του πληθωρισμού δεν έχει ομαλοποιηθεί.

Ας σημειωθεί πως τα οριστικά στοιχεία σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα θα ανακοινωθούν στις 4 Δεκεμβρίου από το ΙΟΒΕ.

Φορολογικό νομοσχέδιο

Την πλήρη εικόνα για το ύψος του τέλους επιτηδεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν επαγγελματίες και εταιρείες μέσα στο 2024 αποτυπώνει η τελική μορφή του νομοσχεδίου. Μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που είχαν αρχικά ανακοινωθεί αλλά όχι για όλους.

Τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας

Οι προμηθευτές ενέργειας ξεκίνησαν την αποστολή ενημερωτικών επιστολών προς τους πελάτες τους για τα νέα τιμολόγια του ρεύματος που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών προτρέπουν έμμεσα τα νοικοκυριά να επιλέξουν το κίτρινο κυμαινόμενο τιμολόγιο έναντι του πράσινου, σημειώνοντας ότι είναι πιο οικονομικό.

Ένθετο Οικονομία: Ποιοι εξασφαλίζουν «κούρεμα» στο τέλος επιτηδεύματος – Έρχονται τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος

Χάρτης πληρωμών

Νωρίτερα λόγω Χριστουγέννων θα καταβληθούν επιδόματα και συντάξεις από ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ αλλά και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους ευάλωτους.

Rebrain Greece

Κατά ένα εκατομμύριο θέσεις απασχόλησης διευρύνεται κάθε χρόνο το έλλειμμα στην αγορά εργασίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς δεν καλύπτονται οι ανάγκες σε προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης. Στην Ελλάδα λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο η ψηφιακή πλατφόρμα Rebrain Greece του Υπουργείου Εργασίας με στόχο την διασύνδεση στελεχών υψηλών δεξιοτήτων με τις κατάλληλες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος