Ένθετο Οικονομία: Ξεπέρασαν τις 25.000 οι αιτήσεις για το “Σπίτι μου” – Οι δυσκολίες εύρεσης κατάλληλου ακινήτου

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα σπίτι μου που χορηγεί χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους 25-39 ετών ξεπέρασαν τις 25.000. Μέχρι στιγμής έχουν προεγκριθεί 3.500 από αυτές, καθώς η αναζήτηση κατάλληλου ακινήτου δεν είναι πολύ εύκολη υπόθεση, ειδικά στην αθήνα και τη θεσσαλονίκη.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Οικονομία

Σημάδια σταθεροποίησης δείχνει η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, με την τιμή του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ να κινείται στα 35 ευρώ, 50% χαμηλότερα απ’ ότι πέρυσι τον Μάιο. Ωστόσο παραμένει διπλάσια απ΄όσο ήταν το καλοκαίρι του 2021, πριν δηλαδή την έναρξη της ενεργειακής κρίσης.

Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει από τον Ιούλιο και μετά καθώς λήγει η ισχύς του προσωρινού μηχανισμού δέσμευσης υπερεσόδων, που χρηματοδοτεί και τις επιδοτήσεις. Τον Απρίλιο το κόστος των επιδοτήσεων ανήλθε στα 24,4 εκ ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα τα υπερέσοδα που επέστρεψαν στο κρατικό ταμείο ξεπέρασαν τα 46 εκατομμύρια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τα υπερέσοδα της λιανικής αγοράς ρεύματος.

Με τα ηγετικά στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας συναντάται αύριο ο αμερικανός πρόεδρος. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να ζητήσει την έναρξη μιας ξεχωριστής διαδικασίας προϋπολογισμού”. Να θυμίσουμε ότι ο Λευκός Οίκος έχει καλέσει το Κογκρέσο να αυξήσει το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, μετά και την προειδοποίηση από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για τον κίνδυνο στάσης πληρωμών από τον Ιούνιο.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την επιδότηση των ηλιακών θερμοσιφώνων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα». Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για να αντικαταστήσουν τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες με ηλιακούς.

Παρουσίαση: Μαρίνα Δεμερτζιάν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος