Ένθετο Οικονομία: Γιώργος Πατέρας – Το Υδρογόνο το καύσιμο του μέλλοντος για τη ναυτιλία

Την τρίτη ακριβότερη χονδρική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος είχε σήμερα η Ελλάδα μετά την Μάλτα και την Ιταλία. Το ελληνικό χρηματιστήριο ενέργειας κινήθηκε στα 138 ευρώ, ενώ  αξιοσημείωτη ήταν αυτές τις ημέρες η πτώση της ζήτησης του ρεύματος.

Για να μην υπερφορτωθεί το σύστημα, η παραγωγή μειώθηκε κατά 30% τ με μείωση των εισαγωγών ρεύματος και αποσύνδεση κάποιων από τις ΑΠΕ, η συμβολή των οποίων για σήμερα μειώνεται στις 8 γιγαβατώρες από 52 που ήταν την Παρασκευή.

ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΕΛΛΑΔΑ: 138,5 €/ MWh

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

10 Απριλίου109,8 GWh
16 Απριλίου71,4 GWh
17 Απριλίου31,9 GWh

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΝΑ ΔΕΜΕΡΤΖΙΑΝ

Δείτε ακόμα στο Οικονομικό Ένθετο του ΕΡΤNEWS

Η δέσμευση των  G-7 να εργαστούν για τον τερματισμό των εκπομπών ρύπων από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και των οχημάτων έως το 2035, διατυπώθηκε για άλλη μια φορά στο κοινό ανακοινωθέν της συνάντησης των Υπουργών Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Ωστόσο επίσης για άλλη μία φορά άφησαν ανοιχτή την πόρτα για νέες επενδύσεις στο φυσικό αέριο και για την  χρήση ορυκτών καυσίμων.

Την ίδια στιγμή στην Εαρινή Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, υπήρξαν αντικρουόμενα συμπεράσματα για τις προοπτικές της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας κάνοντας αισθητή την επιρροή της γεωπολιτικής κόντρας στις οικονομικές εξελίξεις.

Ατομικά ειδοποιητήρια σε χιλιάδες οφειλέτες που έχασαν τη ρύθμιση των 72 – 120 δόσεων, αλλά έχουν το δικαίωμα να επανενταχθούν σε αυτήν, ετοιμάζεται να στείλει τις επόμενες μέρες η ΑΑΔΕ. Είναι μια δεύτερη ευκαιρία την οποία οι οφειλέτες θα πρέπει να αξιοποιήσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου, προκειμένου να αποφύγουν κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Σε συμψηφισμό με τυχόν βεβαιωμένες οφειλές προχωρά η εφορία για τους φορολογούμενους που έχουν επιστροφή φόρου. Όσοι δεν έχουν οφειλές αναμένεται να λάβουν την επιστροφή μέσα σε μία εβδομάδα από την έκδοση του πιστωτικού εκκαθαριστικού.

Το καύσιμο του μέλλοντος προκειμένου η ναυτιλία να επιτύχει τον στόχο της απανθρακοποίησης είναι το υδρογόνο υποστηρίζει ο κ. Γιώργος Πατέρας πλοιοκτήτης και πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη στο περιθώριο του ναυτιλιακού συνεδρίου Slide2Open.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος