Ένθετο Οικονομία: Έρχεται η ψηφιακή κάρτα στις ΔΕΚΟ

Με αφορμή τα όσα διαπιστώθηκαν μετά την τραγωδία των ΤΕΜΠΩΝ και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις ΔΕΚΟ, κυρίως του κλάδου των μεταφορών. Στις επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι της Hellenic Train και της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Δικτύου.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων του Απριλίου, κύριων και επικουρικών,  ενώ με εμβόλιμη πληρωμή θα καταβληθεί και το εφάπαξ επίδομα προσωπικής διαφοράς σε 1.112.000 συνταξιούχους. 

Όλο και πιο ψηλά ανεβαίνουν οι τιμές των ακινήτων στη χώρα μας.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, (ΚΑΡΤΑ 1) το 2022 οι τιμές των νέων διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 12,1% και  των παλαιών κατά 12,2%. (ΚΑΡΤΑ 2) Στην Αθήνα η τιμές των διαμερισμάτων κατέγραψαν άνοδο 15,2% και στη Θεσσαλονίκη 14,5% 
Το προηγούμενο έτος, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών για τα νέα διαμερίσματα ήταν 11,8%, έναντι αύξησης 8,2% το 2021. Για τα παλαιά διαμερίσματα το ποσοστό αύξηση ήταν 10,5%, έναντι ανόδου 7,2% το 2021. 

Σε εφαρμογή τίθεται από την Τετάρτη 29 Μαρτίου το καλάθι για τους νονούς, ενώ μια εβδομάδα αργότερα θα κάνει πρεμιέρα και το πασχαλινό καλάθι. Μάλιστα, το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε συζητήσεις με την κρεαταγορά της Βαρβακείου για να ισχύσει και εκεί το καλάθι με τα πασχαλινά εδέσματα. 

Οι επενδύσεις για την προσαρμογή της ελληνικής ακτοπλοΐας στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 δις. ευρώ και να φτάσουν έως και τα 11 δις. έως τέλος του 2029, ενώ τα κράτος έχει ήδη δεσμεύσει πόρους 400 εκατ. για τη χρηματοδότηση των άγονων γραμμών και την υποχρέωση δρομολόγησης νέων πλοίων σημειώνει ο Μανώλης Κουτουλάκης Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου Slide2Open Shipping Finance.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος