Ένθετο Οικονομία: Επίπεδα ρεκόρ για τον τζίρο των επιχειρήσεων – Ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα των 100 δισ. ευρώ.

TA ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
α’ τρίμηνο 2024 100,8 δισ €
α’ τρίμηνο 2023 99,3 δισ €
Διαφορά +1,5%


ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Μεταποίηση 22 δισ € 22,7 δισ €
Εμπόριο 39,3 δισ € 38,7 δισ €
Ενέργεια 5,8 δισ € 8,7 δισ €

Ως σήμα για την 1η μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων τον Ιούνιο εξέλαβαν οι αγορές τις δηλώσεις της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το στοίχημα των αγορών βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με το τι θα γίνει τον Ιούνιο αλλά με το ποια θα είναι η πορεία των επιτοκίων μέσα στο έτος.

Συνεχείς αλλαγές τον χώρο της οικονομίας, του εμπορίου και των επιστημών πυροδοτεί η Τεχνητή Νοημοσύνη μεταμορφώνοντας με ταχύτατους ρυθμούς την αγορά εργασίας. Υψηλόβαθμα στελέχη από τον τομέα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού από όλη την Ελλάδα, συναντήθηκαν στο τρίτο LinkedIn Connect και σε συνεργασία με την Code Hub εξέτασαν και κατέγραψαν τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς. Να παρακολουθήσουμε το σχετικό ρεπορτάζ της Βαλεριας Δολαψάκη.

Ανοιχτή παραμένει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω».
Ειδικότερα πάνω από 1.700 αιτήσεις σε μόλις τρεις εβδομάδες έχουν υποβληθεί από ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους και στη συνέχεια να το νοικιάσουν.


Το πρόγραμμα αφορά ανακαινίσεις και επισκευές, σε περίπου 12.500 κενές κατοικίες με σκοπό να διατεθούν στη συνέχεια για μακροχρόνιες μισθώσεις. Το ανώτερο ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ με δυνατότητα προκαταβολής 2.000 ευρώ, ενώ για πρώτη φορά οι επιδοτούμενες δαπάνες, αφορούν λειτουργικές επισκευές, υλικά και εργασίες ανακαίνισης.
Αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του gov.gr και μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης το ακίνητο υποχρεωτικά πρέπει να εκμισθωθεί για τρία τουλάχιστον χρόνια σε ιδιώτη.


Εν τω μεταξύ το πρόγραμμα «Κοινωνική Αντιπαροχή», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας πλαισίου, καταγραφής ακίνητης περιουσίας και συναντήσεων της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας με παράγοντες της αγοράς.


Παράλληλα το αρμόδιο υπουργείο δρομολογεί παρέμβαση για στέγαση δημοσίων υπαλλήλων σε οικόπεδα των Δήμων κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας, ενώ μελετάται το πρόβλημα στέγασης εποχικών εργαζομένων στις ίδιες περιοχές.

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να αμφισβητήσουν τον υπολογισμό του τεκμαρτού τους εισοδήματος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος