Ένθετο Οικονομία: Αύξηση ρεκόρ αποθεμάτων χρυσού το 2022

Το 2022 σημαδεύτηκε από την μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων χρυσού που έχει καταγραφεί τα τελευταία 55 χρόνια. Τις μεγαλύτερες αγορές κατέγραψαν οι κεντρικές τράπεζες της Κίνας, της Ρωσίας αλλά και της Τουρκίας. Τους λόγους αλλά και τις πιθανές συνέπειες αν αυτή η τάση επιστροφής στον χρυσό λάβει δομικά χαρακτηριστικά, αναλύει ο καθηγητής χρηματοικοινομικής Δημήτρης Καινούργιος.

Την ίδια ώρα την επίσημη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς περιμένουν οι φορείς της αγοράς για να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις.

TA ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ FUNDS (09/2022)

Επιχειρήσεις               32,3 δισ €

Ελ. επαγγελματίες       12,2 δισ €

Ιδιώτες                       42,3 δισ. €

Καταναλωτικά           18,16 δισ €

Στεγαστικά                 23,9 δισ €             

ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ (από εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων) 

83% μέσω ρυθμίσεων 

17% μέσω πλειστηριασμών 

Πηγή: Ένωση Εταιριών Διαχείρισης Απαιτήσεων

Εν τω μεταξύ στα  32 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα πρόστιμα που επέβαλε η επιθεώρηση εργασίας το 11μηνο του 2002 – ποιο είναι το πλάνο των ελέγχων για το 2023.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ   (Ιανουάριος – Νοέμβριος 2022)

Έλεγχοι: 59.476

Κυρώσεις: 11.871

Πρόστιμα: 32,2 εκατ €

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Πίνακες προσωπικού 54,8%

Αδήλωτη εργασία 10,2%

Τέλος με άνοδο μεγαλύτερη του 8% κλείνουν την εβδομάδα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά από τρεις συναπτές συνεδριάσεις κερδών. Το πετρέλαιο τύπου brent κινείται στην περιοχή των 85,7 δολαρίων ανά βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό στα 80 δολ. το βαρέλι.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μεγάλες εκπτώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο προκειμένου να αναπληρώσει τα αποθέματά της, ασκώντας μικρότερη ανοδική πίεση στις διεθνείς τιμές.

Παρουσίαση: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος