Ένθετο Οικονομία: Αυξήσεις χρεώσεων ρεύματος τον Απρίλιο για τα 10 στα 13 πράσινα τιμολόγια


Υψηλότερες τιμές στα πράσινα τιμολόγια θα υιοθετήσουν για τον Απρίλιο οι 10 στους 13 παρόχους που δραστηριοποιούνται στην αγορά παρά τη μείωση της τιμής χονδρικής. Ο μήνας που μόλις ξεκίνησε, χαρακτηρίζεται πάντως και από ισχυροποίηση του ανταγωνισμού στο μέτωπο των σταθερών τιμολογίων.

Αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν δεδουλευμένα για τις ώρες που πραγματικά εργάστηκαν αποτελούν οι καταγραφές στην ψηφιακή κάρτα εργασίας. Η ηλεκτρονική καταγραφή του ωραρίου των εργαζομένων εφαρμόζεται ήδη σε πολλούς κλάδους ενώ η πλήρης λειτουργία του μέτρου σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο αλλά και τα πρόστιμα θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο καθώς το Υπουργείο Εργασίας έδωσε παράταση ώστε να προσαρμοσθούν οι επιχειρήσεις. Να παρακολουθήσουμε το βίντεο της Κατερίνας Γράβου.

Τα 100 χρόνια από την έκδοσή της γιόρτασε η εφημερίδα Ναυτεμπορική σε επετειακή εκδήλωση. Το παρόν έδωσαν στελέχη του πολιτικού κόσμου, της διπλωματίας, του ακαδημαϊκού χώρου, αλλά και φορείς της αγοράς και του επιχειρείν ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Να δούμε το θέμα που επιμελήθηκε η Βαλέρια Δολαψάκη.

Το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει ο χρυσός καθώς δέχεται σημαντική ώθηση από τις προσδοκίες για τη μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ αλλά και από τις γεωπολιτικές ανησυχίες που καθιστούν το πολύτιμο μέταλλο ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

Ο χρυσός κινείται στην περιοχή των 2.260 δολαρίων ανά ουγγιά καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 6,2% σε μηνιαία βάση και 13,2% σε ετήσιο επίπεδο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών τον Μάρτιο.

Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με τον δομικό πληθωρισμό να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο δύο ετών, ουσιαστικά ανοίγουν τον δρόμο στην Ομοσπονδιακή Κεντρική για μείωση των επιτοκίων.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές η μείωση των επιτοκίων ευνοεί την επιλογή του χρυσού καθώς πλέον τα χαμηλότερα επιτόκια δεν αποτελούν κερδοφόρες επιλογές.
Την ίδια ώρα τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, ενισχύουν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος