Ένθετο Οικονομία: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση του ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με σειρά διατάξεων οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και σειρά ακόμα ρυθμίσεων που αφορούν τους φορολογούμενους όπως οι ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε μεταφορές, καφέ κι άλλες υπηρεσίες, την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΡΑΛΛΟΥ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε ακόμα στο Οικονομικό Ένθετο του ΕΡΤNEWS:

Εντός του Μαρτίου ξεκινά  η υλοποίηση του προγράμματος «Κάλυψη» για την στέγαση σε ιδιωτικές κατοικίες ευάλωτων οικονομικά νέων 25 έως 39 ετών. Το ενοίκιο θα καταβάλλεται από το Δημόσιο για τρία χρόνια.

Ισχυρή ανάπτυξη για το 2022 δείχνει η πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καθώς ξεπέρασε τις προβλέψεις τόσο του προϋπολογισμού του 2023 όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όσον αφορά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, η ΕΛΣΤΑΤ προχώρησε στην αναθεώρηση της αρχικής πρόβλεψης στο 5,2% από 2,8% που ήταν η αρχική εκτίμηση, καθώς όπως τονίζει προσμετρήθηκαν  τα έσοδα που προέρχονταν από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης μέσω του προσωρινού μηχανισμού Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Εν αναμονή της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης DBRS την Παρασκευή, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας με δηλώσεις του στους Financial Times, δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, πιθανότερο αμέσως μετά τις εκλογές.

Ψηφιακά θα γίνονται οι αγοραπωλησίες ακινήτων, καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτων. Τη διαδικασία θα τρέχουν οι συμβολαιογράφοι μετά από εξουσιοδότηση των αντισυμβαλλόμενων μερών, ενώ σε πρώτη φάση η πλατφόρμα θα λειτουργήσει πιλοτικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος