Ένθετο Οικονομία: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των τιμολογίων ρεύματος του Ιανουαρίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των τιμολογίων ρεύματος του Ιανουαρίου από τους παρόχους. Οι νέοι τιμοκατάλογοι αναμένεται να αναρτηθούν λίγο πριν τα μεσάνυχτα και όλα δείχνουν πως τα τιμολόγια τους θα είναι αυξημένα.

Τον κίνδυνο μακροπρόθεσμα η Ελλάδα να έχει και οικονομικές συνέπειες από τη όξυνση της πολιτικής πόλωσης ενόψει εκλογών επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην έκθεση του τρίτου τριμήνου. Όπως τονίζεται, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά «ομαλής προσγείωσης» κι εάν δεν υπάρξουν νέες διαταραχές, η πτωτική πορεία του πληθωρισμού θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες ενώ δεν προκύπτει απειλή για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί. Παράλληλα, η έκθεση αναφέρει ότι στις αβεβαιότητες για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης στις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να προστεθεί η όξυνση της πολιτικής πόλωσης και η σημασία των θεσμών στην οικονομική ανάπτυξη.

Σε χαμηλότερη τιμή αγοράζουν οι Έλληνες καταναλωτές τα προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ από ότι σε άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Τι δείχνει η έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου και Καταναλωτικών Αγαθών. Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Ελλάδα είναι στα ίδια επίπεδα τιμών καλαθιού με την Ισπανία και την Πορτογαλία και φθηνότερη από την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία. Ωστόσο αυτό αλλάζει αν ληφθεί υπόψη και ο ΦΠΑ καθώς στα ελληνικά σούπερ μάρκετ ανέρχεται στο 13%, ενώ στις περισσότερες από τις χώρες του δείγματος κυμαίνεται στο 5% με 6%.

Την Τετάρτη 865.000 δικαιούχοι θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το επίδομα θέρμανσης που δικαιούνται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος