Ένθετο Οικονομία: Ανοδικά κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Ανοδικές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς τιμές πετρελαίου καθώς οι υγειονομικές αρχές της Κίνας χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα, γεγονός που ερμηνεύεται από τις αγορές ως επερχόμενη ενίσχυση της ζήτησης του “μαύρου χρυσού” από την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ έχει επανέλθει έχει βρεθεί εκ νέου στην περιοχή των 96 δολαρίων το βαρέλι καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 8% σε διάστημα ενός μήνα.

ΤΙΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΠΡΕΝΤ

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 88,06 ΔΟΛΑΡΙΑ/ΒΑΡΕΛΙ
14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 95,98 ΔΟΛΑΡΙΑ/ΒΑΡΕΛΙ
Μηνιαία Μεταβολή: + 8,2%

Στο μέτωπο της ηλεκτρικής ενέργειας οι ενδείξεις είναι αισιόδοξες. Στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου η μέση τιμή χονδρικής έχει υποχωρήσει κάτω από τα 195 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 235 ευρώ που ήταν η αντίστοιχη μέση τιμή του Οκτωβρίου. Τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον Δεκέμβριο θα ανακοινωθούν στις 20 Νοεμβρίου για να ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις της επιδοματικής πολιτικής για τον τελευταίο μήνα του χρόνου.

ΤΙΜΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Νοέμβριος (α’ 15νθήμερο) 195 € / MWh
Οκτώβριος 235 € / MWh

Στην επανέκδοση 10ετούς ομολόγου με σταθερό επιτόκιο 1,75% προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο. Ποιοι είναι οι όροι της επανέκδοσης και ποιο το όφελος για το χρέος.

Εν τω μεταξύ, τη μείωση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων μπορούν να διεκδικήσουν οι δήμοι της χώρας όπως προβλέπει σχετική νομοθετική ρύθμιση. Την ίδια ώρα προβλέπεται δύο χρόνια παράταση για την έκπτωση φόρου στις επισκευές ακινήτων ενώ παραμένουν παγωμένοι ο ΦΠΑ και ο φόρος υπεραξίας.

Τέλος χιλιάδες ωφελούμενοι θα προστεθούν μέσα στον Νοέμβριο στο Πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή. Ανοίγει επίσης ο δρόμος για τους επιλαχόντες που εμφανίζουν και υψηλότερο εισόδημα. Περισσότερα από 190.000 ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά δεκαετιών έχουν ήδη αντικατασταθεί μέχρι σήμερα από τους ωφελούμενους του προγράμματος “Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή”.

Παρουσίαση Ενθέτου: Κωνσταντίνα Δημητρούλη  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος