Ένθετο Γεωργία: Σειρά ορεκτικών από την Ημαθία κάνει «θραύση» διεθνώς

Οι γεύσεις έχουν τη δύναμη να ενώνουν τις ζωές των ανθρώπων. Να δημιουργούν εμπειρίες και να ομορφαίνουν τις καθημερινές στιγμές τους. Αυτή τη δύναμη αναζητούσε εταιρεία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας που πάντρεψε την άριστη ποιότητα των καρπών της ελληνικής γης με τη φαντασία, τη γνώση και το μεράκι. Ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια φτιάχνοντας πιπεριές τουρσί και τώρα η σειρά ορεκτικών της γίνεται ανάρπαστη σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η εταιρεία συνεργάζεται με δεκάδες ‘Ελληνες παραγωγούς και εξάγει ήδη τα προϊόντα της σε 32 χώρες, μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο γεύσεις Ελλάδας.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Στροφή των αγροτών στην καθετοποιημένη παραγωγή

Στη Σάμο, μια σύγχρονη μονάδα τροφοδοτεί με επεξεργασμένη φρέσκια πατάτα, το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς του νησιού. Για πάνω από 25 χρόνια η οικογένεια Τριτσινιώτη ασχολείται με την καλλιέργεια πατάτας και αποφάσισε να προχωρήσει σε καθετοποίηση της παραγωγής της, προκειμένου να καρπώνεται η ίδια την προστιθέμενη αξία της.

Πληθαίνουν οι μανιταρόφιλοι στην Ελλάδα

Από τις πατάτες στα μανιτάρια. Μορχέλα, το κέρας της Aμάλθειας, τρούφα, κανθαρέλλα, αμανίτης καισαρικός , πορτομπέλο, πλευρώτους είναι μερικά είδη βρώσιμων μανιταριών στη χώρα μας. Τα πάντα για όλα τα είδη των μανιταριών που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο γνωρίζουν οι μανιταρόφιλοι που διαρκώς πληθαίνουν και στη χώρα μας. Λατρεύουν τον πολύτιμο αυτό μύκητα και με γιορτές, εξορμήσεις και περιηγήσεις προσπαθούν να μυήσουν ολοένα και περισσοτέρους στη συλλογή, την αναγνώριση των μανιταριών, αλλά και στην υπέροχη γεύση τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος