Ελληνικό: Πέφτουν οι υπογραφές ΤΑΙΠΕΔ – Lamda Development

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για τη μεταβίβαση των μετοχών του Ελληνικού στη Lamda Development, που έχει αναλάβει την υλοποίηση της επένδυσης. Οι υπογραφές αναμένεται να μπουν προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Νέα σελίδα για τη μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Το Ελληνικό αλλάζει χέρια, καθώς ολοκληρώνεται την προσεχή εβδομάδα η μεταβίβαση των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ στη Lamda Development.

Ο επενδυτής αναμένεται να καταβάλει τα πρώτα 300 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και ταυτόχρονα θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και η εγγυητική επιστολή ύψους 347 εκατ. ευρώ.

Μετά από διαβουλεύσεις και νομικές προσφυγές που κράτησαν 7 χρόνια, η Lamda Development είναι έτοιμη ν’ ανακοινώσει τις πρώτες συμφωνίες με κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες θα αναλάβουν να υλοποιήσουν την επένδυση των 8 δισ. ευρώ, σε έκταση περίπου 6 χιλιάδων στρεμμάτων, που – σύμφωνα με τον επενδυτήθα ενισχύσει κατά 2,4% το ΑΕΠ της χώρας και θα δημιουργήσει πάνω από 75.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Δημιουργούμε ένα έργο πρότυπο που θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας διεθνώς» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Το μητροπολιτικό πάρκο υπολογίζεται στα 2 εκατ. τ.μ. ενώ η πρώτη φάση της ανάπλασης περιλαμβάνει την κατεδάφιση των παλαιών κτηρίων και τον καθαρισμό του χώρου.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος