Ζαχαροπλαστεία: Τα αυξημένα κόστη οδηγούν πολλές μικρές επιχειρήσεις σε λουκέτο (video)

Τα έξοδα μας την καλοκαιρινή περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένα γιατί τα ψυγεία και τα air condition δουλεύουν όλο το 24ωρο καταναλώνοντας πολύ (πανάκριβη πια) ενέργεια, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ) Ιωάννης Γλύκος.

Οι τιμές στην ενέργεια, στο φυσικό αέριο και τις πρώτες ύλες έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις έχουν μεγάλο πρόβλημα είπε.

  • Οι τιμές στη ζάχαρη, στο αλεύρι και την γλυκόζη, έχουν αυξηθεί κατά 100%. Οι τιμές στο ηλιέλαιο ανέβηκαν κατά 200% είπε.

Εμείς κρατήσαμε τις τιμές χαμηλά, κάναμε μόνο ένα 10% αύξηση στα προϊόντα μας. Αν τα αυξήσουμε κι άλλο ο κόσμος δεν θα μπορεί να τα αγοράσει, είπε.

Όμως, αρκετά ζαχαροπλαστεία, ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε γειτονικούς δήμους, λόγω του πολύ αυξημένου κόστους λειτουργίας και της πτώσης των πωλήσεων, ετοιμάζονται να κλείσουν για δυο μήνες το καλοκαίρι και να επανεξετάσουν τη λειτουργία τους από τον Σεπτέμβριο, είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος