Υδρογονάνθρακες: Μεγάλο ενδιαφέρον για έρευνες σε περιοχές νότια της Κρήτης και του Ιονίου

Array

Ξένες πετρελαϊκές εταιρίες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες υδρογονανθράκων στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο αν και επί του παρόντος δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποια πρόταση.

Αυτό δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy Ανδρέας Σιάμισιης μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εταιρίας σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για τις περιοχές νότια της Κρήτης και του Ιονίου.

Οι σεισμικές έρευνες σε όλες τις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Ειδικά σε ότι αφορά την περιοχή νότια της Κρήτης ο κ. Σιάμισιης αναφέρθηκε στην προσφυγή περιβαλλοντικών οργανώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των περιβαλλοντικών όρων του έργου των σεισμικών ερευνών.

Όπως είπε εφόσον προκύψει ανάγκη προσαρμογής των περιβαλλοντικών όρων, αυτή θα γίνει ενώ εκτίμησε ότι μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα απαιτηθεί διάστημα 12-18 μηνών για την ερμηνεία των δεδομένων από την οποία θα εξαρτηθεί η απόφαση για πραγματοποίηση ή μη ερευνητικής γεώτρησης.

Σε σχέση με τη φορολόγηση των υπερεσόδων των διυλιστηρίων ο κ. Σιάμισιης τόνισε ότι θα έχει επιπτώσεις στο μέρισμα και το ρυθμό επιτάχυνσης των επενδύσεων αλλά δεν θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, όταν η κοινωνία ταλαιπωρείται δεν μπορείς να αδιαφορείς. Η Helleniq Energy έχει συνεισφέρει επιπλέον με την έκπτωση στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη δωρεάν διάθεση σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, δράσεις που αποτιμώνται στα 30-50 εκατ ευρώ για το 2022», τόνισε.

Ρεπορτάζ: Πηνελόπη Μητρούλια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος