Ξεκίνησε ο διαγωνισμός επιλογής αναδόχου για το έργο ΣΔΙΤ του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών

Array

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για το έργο ΣΔΙΤ «Ανέγερση και Λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών» στο οικόπεδο που βρίσκεται ο Άρειος Πάγος με την αξία της σύμβασης να εκτιμάται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ.

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ που έχει αναλάβει τη διαδικασία για λογαριασμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, δημοσιοποίησε την πρόσκληση ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος τις 2 Ιανουαρίου 2023.

Συνοπτικά, η κατασκευή του έργου αφορά την ανέγερση νέων κτιριακών υποδομών για τις ανάγκες του Πρωτοδικείου Αθηνών μικτής επιφάνειας (δόμησης) περίπου 40.000 τ.μ. και για τις ανάγκες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μικτής επιφάνειας (δόμησης) περίπου 10.000 τ.μ.

Οι νέες κτιριακές υποδομές θα κατασκευαστούν πάνω από τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης σε οικόπεδο επιφανείας 8.000 τ.μ., που αποτελεί μέρος του οικοπέδου συνολικής επιφανείας 41.811 τ.μ., επί των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Κάλβου, Αν. Δέγλερη και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και είναι κυριότητας του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.).

Ο ανάδοχος θα αναλάβει ακόμη τη λειτουργική ανακατασκευή και στατική ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του υπόγειου χώρου τριών επιπέδων, έκτασης περίπου 45.000 τ.μ., του Δικαστικού Μεγάρου που βρίσκεται στο εν λόγω οικόπεδο, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού των κτιριακών υποδομών. Επίσης, θα εκτελέσει τις εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης θα χρησιμοποιηθεί και για την κάλυψη των αναγκών σε θέσεις στάθμευσης του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών, καθώς και των λοιπών δικαστικών κτηρίων που ευρίσκονται εντός του ακινήτου.

Η Αναθέτουσα Αρχή (υπουργείο Δικαιοσύνης) μετά την έναρξη λειτουργίας του έργου, θα καταβάλει πληρωμές διαθεσιμότητας, στην Εταιρία Ειδικού Σκοπού (ανάδοχος) που έχουν ενδεικτικά εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία 180,291 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ (με συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του Τεχνικού Έργου ίση με ποσό των 25 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης), έως 205,217 εκατ. ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. (δίχως συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του Τεχνικού Έργου).

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 25ετής και η συμμετοχή του Δημοσίου θα καθοριστεί στο Στάδιο Β.Ι της Β’ Φάσης του διαγωνισμού, και αντίστοιχα, ο ακριβής προϋπολογισμός της Σύμβασης Σύμπραξης θα καθοριστεί βάσει των αποτελεσμάτων του διαλόγου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος