Χειριστές κλαρκ: Θεσμοθετείται ειδικό πρόγραμμα για την επαγγελματική τους κατάρτιση

Σε ένα χρόνιο πρόβλημα των μεταποιητικών επιχειρήσεων, της εφοδιαστικής αλυσίδας, των βιομηχανιών και δη, σε μία ευρεία γκάμα επιχειρήσεων, σχετικά με τον χειρισμό των μικρών περονοφόρων οχημάτων (γνωστών ως κλαρκ), που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά, ανύψωση, φόρτωση εμπορευμάτων και άλλων σχετικών εργασιών, έρχεται να δώσει λύση το υπουργείο Ανάπτυξης.

  • Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Ανάπτυξης ‘Αννα Μάνη – Παπαδημητρίου και η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (46557/24-ΦΕΚ 3350/Β/12 Ιουνίου 2024), θεσμοθετείται ειδικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για χειριστές μηχανημάτων έργου (Μ.Ε. – κλαρκ) με κινητήρες άνω των 10 KW και μέγιστη ανυψωτική ικανότητα έως 2.500 kgr της Ομάδας Β (έως 120 KW).
  • Το πρόγραμμα έχει ως κύριο σκοπό να ευθυγραμμίσει και να εναρμονίσει τις πρακτικές της Ελλάδας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
  • Οι ενδιαφερόμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να ασκήσουν τη σχετική επαγγελματική δραστηριότητα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει το ειδικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα παρέχεται από αδειοδοτημένα κέντρα εκπαίδευσης και θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση.

  • Η διαδικασία είναι απλοποιημένη και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης τουλάχιστον Β΄ κατηγορίας.

Πρόκειται για μια ενεργεία με την οποία εκσυγχρονίζονται οι διαδικασίες ώστε να είναι σύμφωνες με αντίστοιχες της Ευρώπης, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας, της μεταποίησης και του κλάδου των μεταφορών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος