Χ. Θεοχάρης στο Πρώτο: Η αύξηση του ορίου για την golden visa περιορίζει τις αυξήσεις ενοικίων (audio)

Η έρευνα του υπουργείου Οικονομικών έδειξε ότι η αύξηση του ορίου αξίας ακινήτων για την golden visa περιόρισε τις αυξήσεις ενοικίων και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα. 

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» με τον Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Δημήτρη Κοντογιάννη. 

Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι οι αγορές ακινήτων που συνδέονται με την golden visa δεν είναι πολλές και συνεπώς δεν έχουν μεγάλο ειδικό βάρος στην κτηματαγορά, αλλά επηρεάζουν ψυχολογικά τους ανθρώπους και έθεταν ένα όριο τιμών. Με τα παλιά όρια κάποιος οποίος είχε ένα σπίτι που στην αγορά άξιζε 200 χιλιάδες, το πήγαινε αυτομάτως στις 250 και μετά την αλλαγή που έγινε σε κάποιες περιοχές 400 το πήγαινε αυτόματα στις 400, ανέφερε. 

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θελήσαμε να κλείσουμε αν θέλετε αυτή τη δίοδο για να μην σπρώχνουμε τον κόσμο να αυξάνει τις τιμές υπέρογκα. Επίσης, σήμερα που η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα έχουμε την πολυτέλεια να πούμε ότι η χρυσή βίζα είναι για πιο πλούσιους ανθρώπους οι οποίοι θα έρθουν και θα ξοδέψουν ακόμα περισσότερα αν μείνουν στη χώρα μας. Ανθρώπους δηλαδή που θα κινηθούν σε μια αγορά των 800.000 που αν θέλετε θα ανταγωνιστούν στην αγορά με τον Έλληνα εφοπλιστή ή βιομήχανο και όχι με τον Έλληνα νέο ή τη μέση οικογένεια, τη μέση και φτωχή οικογένεια η οποία προσπαθεί να βρει ένα σπίτι ή για να μπορέσει να ικανοποιήσει τις στεγαστικές ανάγκες».

Ο υφυπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας για φυσικά πρόσωπα διότι δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τις φορολογικές του προτάσεις στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο για να υπολογιστεί το δημοσιονομικό κόστος τους. 

Ανέφερε επίσης ότι οι φορολογικές αρχές διεξάγουν ελέγχους για να εντοπιστούν περιπτώσεις φορολογουμένων που δηλώνουν φορολογικοί κάτοικοι Κύπρου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων χωρών με χαμηλούς συντελεστές για να φοροαποφεύγουν. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος