Voucher 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς: Ανοίγει το πρόγραμμα πριν από το Πάσχα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

Πριν από το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση του voucher των 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Το υπουργείο Παιδείας με τα συναρμόδια υπουργεία  Οικονομικών, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ετοιμάζουν την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα ορίζονται οι  προϋποθέσεις, τα κριτήρια, οι δικαιούχοι, η διαδικασία, οι όροι και η χρονική περίοδος χορήγησης του voucher των 200 ευρώ.

Εκτιμάται ότι η απόφαση θα εκδοθεί άμεσα και θα ακολουθήσει η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου. Η χορήγηση της παροχής δεν θα αφορά στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Αν πρόκειται για ζευγάρι εκπαιδευτικών θα δίνονται δύο κουπόνια των 200 ευρώ, όμως το σύνολο του ποσού των 400 ευρώ θα εξαργυρώνεται για την αγορά μιας συσκευής.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι:

  • Είναι οι 160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 (μόνιμοι και αναπληρωτές).
  • Οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», στους οποίους εντάσσονται και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου – Αυγούστου 2021.
  • Με το voucher οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αποκτήσουν tablet, laptop ή desktop από τον προμηθευτή της επιλογής τους.

Η απόκτηση του voucher θα γίνεται ως εξής:
Οι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα.
Κατόπιν, θα λαμβάνουν την επιταγή που δικαιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο και θα μπορούν άμεσα να την χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος