Τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται το νέο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον (video)

Αυτή την εβδομάδα ξεκινάει το δεύτερο ενδιάμεσο πρόγραμμα για δικαιούχους που είχαν κάνει αίτηση το 2014 για ενεργειακές παρεμβάσεις στα ακίνητά τους. Τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται το νέο εξοικονομώ κατ’ οίκον, που προβλέπει επιδότηση ανάλογα με το εισόδημα, για οικοδομικές εργασίες έως 25.000 ευρώ.

Δύο στα τρία ακίνητα, όπως δείχνουν τα πιστοποιητικά που εκδίδονται για τις μισθώσεις ή τις μεταβιβάσεις, πάσχουν ενεργειακά. Η θέρμανση το χειμώνα και  η ψύξη το καλοκαίρι φουσκώνουν τους λογαριασμούς πετρελαίου και ρεύματος.

Οι ιδιοκτήτες περιμένουν πώς και πώς το νέο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ΄οικόν για να αλλάξουν κουφώματα, να βάλουν διπλά τζάμια, να ενισχύσουν, τη μόνωση  ή ακόμα να εγκαταστήσουν κλιματιστικά και  ηλιακό θερμοσίφωνα, να αντικαστήσουν καυστήρες ή να βάλουν τέντες. Πως και πως το περιμένει και η αγορά.

Αυτή την εβδομάδα ανοίγει το δεύτερο ενδιάμεσο πρόγραμμα. Αφορά 6000  παλαιούς δικαιούχους που  ήταν στην αναμονή επειδή δεν υπήρχαν χρήματα. Τώρα εξασφαλίστηκαν 61 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο εξοικονομώ κατ’ οίκον ενεργοποιείται το Σεπτέμβριο. Θα διατεθούν περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ και θα ωφεληθούν 40.000 νοικοκυριά.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

«Ο προγραμματισμός μας περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν έναν πολύπλευρο χαρακτήρα. Αφού ξεπεράστηκαν διάφορες γραφειοκρατικές δυσκολίες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα υλοποιηθεί από τον επόμενο μήνα, από τον Σεπτέμβρη, το νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ”, στο οποίο έχουν δεσμευτεί πολύ σημαντικοί εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι, οι οποίοι – και με την ιδιωτική συμμετοχή – συνολικά θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ».

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Ν. Γρυλλάκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ