Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), με αφορμή τη θέσπιση της υποχρεωτικής ασφάλισης οχήματος έναντι φυσικών καταστροφών από τον Νόμο 5162/2024, που ισχύει από 1/6/2025, δημιούργησε ένα σύντομο γράφημα και εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων.
Από την 1η Ιουνίου 2025, όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων υποχρεούνται να διαθέτουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο που να καλύπτει ζημιές από φυσικές καταστροφές — δασική πυρκαγιά και πλημμύρα.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων:
• Η ασφάλιση θα γίνεται με βάσει τη τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος
• Η υποχρέωση ασφάλισης για φυσικές καταστροφές ισχύει και για τα οχήματα που έχουν καταθέσει πινακίδες και έχουν τεθεί σε διοικητική ακινησία
• Σύμφωνα με τον νέο νόμο οι υπόχρεοι σε ασφάλιση θα εξαιρούνται από κάθε επιχορήγηση κρατικής αρωγής για τα οχήματα που δεν έχουν ασφαλιστεί έναντι φυσικών καταστροφών
Η ΕΑΕΕ συστήνει στους ιδιοκτήτες οχημάτων να επικοινωνήσουν με την ασφαλιστική τους εταιρία ή τον διαμεσολαβητή τους για να εντάξουν τις καλύψεις αυτές στην ασφάλιση του οχήματός τους. Σημειώνεται ότι για την ασφάλιση των επαγγελματικής χρήσης οχημάτων επιχειρήσεων με τζίρο πάνω από 500.000 ευρώ υφίσταται ο ν.5116/2024. Το γράφημα της ΕΑΕΕ είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή και μέσω των επίσημων κοινωνικών δικτύων της Ένωσης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος